Jord på Trynet prisas för ekologisk gastronomi

Jord på Trynet prisas för ekologisk gastronomi

Idag tar Jord på trynet emot stipendiet för främjande av ekologisk gastronomi till Lars Pluto Johannisons minne. Priset delas ut av M Sandahls Foundation som sedan 1962 verkar för den nordiska gastronomins utveckling.

– Det ska bli riktigt roligt att komma till Stockholm och ta emot denna fina hedersutmärkelse, säger Mats Schörling ordförande i Jord på Trynet som
tillsammans med föreningens vice ordförande Carina Andersson representerar föreningen vid prisutdelningen på restaurang Teatergrillen i Stockholm.

– Ett gastronomiskt pris till Lars Pluto Johannisons minne är en stor ära och en bekräftelse på att vårt griskött uppskattas av landets mästerkockar. Det gör oss faktiskt väldigt stolta, säger Mats Schörling.

Tidigare pristagare i kategorin har de senaste åren varit Eldrimner (2012), Tistelvind (2011), Ostronakademin, Grebbestad (2010), Bosarps ekologiska kycklingar, Bosarp (2009.

M Sandahl Foundation har sedan 1962 värnat om och uppmärksammat yrkesskicklighet och utpräglad ambition i de nordiska köken.


Vi som bildat Jord på Trynet är 24 KRAV-ekologiska grisuppfödare som vill erbjuda Sveriges godaste griskött från djur som fått leva riktiga grisliv med utomhusbete och gyttjebad.

För ytterligare information, se www.jordpatrynet.se eller kontakta:

Mats Schörling, ordförande, telefon: 070 – 312 98 80